Omega 3-6-9 firmy Solgar to wysokiej jakości mieszanka kwasów omega 3, 6 i 9. Są to kwasy tłuszczowe otrzymywane z olejów rybnych, lnianych i z ogórecznika, które są niezbędne do różnych funkcji fizjologicznych. Dlatego muszą być częścią diety, ponieważ organizm nie jest w stanie sam jej syntetyzować.
Właściwości:
Omega-3 składa się z EPA (kwasu eikozapentaenowego) i DHA (kwasu dokozaheksaenowego). Są powszechnie spotykane w tłustych rybach, takich jak sardynki, makrela i łosoś. Zawiera również ALA (kwas alfa-linolenowy), który ryby naturalnie przekształcają w EPA i DHA, ale nasz organizm może przetwarzać tylko niewielkie ilości.
Omega-6 składa się z kwasu linolowego i kwasu gamma-linolenowego i znajdują się w różnych olejach i orzechach.
Omega-9 występuje naturalnie w żywności zawierającej kwas oleinowy, takiej jak orzechy i oliwa z oliwek.
Dzięki temu uzyskano suplement diety, który poprawia układ odpornościowy i sprzyja zdrowiu naczyń wieńcowych, ponieważ kontroluje poziom lipoprotein i trójglicerydów. Ponadto działa jako przeciwutleniacz.. Ponadto utrzymuje młodość i elastyczność skóry i innych tkanek.
Skład:
Olej rybi (sardela, makrela i sardynki), olej z nasion lnu, olej z ogórecznika (zapewnia kwasy tłuszczowe Omega-3: kwas alfa-linolenowy, kwas eikozapentaenowy (EPA), kwas dokozaheksaenowy (DHA), kwasy tłuszczowe Omega 6, kwas linolowy, Kwas gamma-linolenowy, Kwasy tłuszczowe Omega-9, Kwas oleinowy Kapsułka miękka: żelatyna (z bydła), gliceryna roślinna (olej z pestek palmy i olej kokosowy), Przeciwutleniacz: mieszanka tokoferolu.
Na 3 kapsułki:
Olej rybny (1300 mg), Olej z nasion lnu (1300 mg), Olej z ogórecznika (1300 mg).