Opis
Diasip to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego. Do postępowania dietetycznego w niedożywieniu związanym z chorobą u pacjentów z cukrzycą i hiperglikemią.
Diasip to doustny preparat odżywczy, który:
zawiera potrzebne składniki odżywcze skoncentrowane w małej objętości,
jest produktem o niskim indeksie glikemicznym,
zawiera błonnik,
posiada płynną formę ułatwiającą spożycie osobom chorym,
jest bezglutenowy,
smak truskawkowy.
Produkt normokaloryczny, kompletny pod względem odżywczym.
Wskazania:
Diasip dostarcza energię, białko oraz witaminy i składniki mineralne skoncentrowane w małej objętości, łatwej do wypicia.
Przeznaczony do postępowania dietetycznego w niedożywieniu związanym z chorobą u pacjentów z cukrzycą i hiperglikemią oraz w takich przypadkach jak:
- przed oraz po zabiegach operacyjnych,
- w okresie rekonwalescencji po udarze mózgu,
- podczas zaburzenia żucia i połykania,
- brak apetytu o różnej etiologii.
Dawkowanie:
O ile lekarz nie zaleci inaczej:
- jako uzupełnienie diety: 1-3 butelek na dobę,
- jako jedyne źródło pożywienia: 7-10 butelek na dobę,
Sposób użycia:
Dobrze wstrząsnąć przed użyciem.
Produkt gotowy do spożycia, przeznaczony do picia.
Najlepiej podawać schłodzony.
Pić powoli, przez co najmniej 30 minut.