OPIS PRODUKTU
Spirulina to mikroskopijna alga rosnąca w wodach jezior Afryki oraz Ameryki. W swoim składzie zawiera aż 60% białka
Jest źródłem naturalnego jodu, selenu, żelaza, cennych witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6, B12), oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, m.in. kwasu gamma-linolenowego (GLA). Białko, które znajduje się w jej składzie składa się aż z 18 aminokwasów, z czego 8 z nich to aminokwasy ezogenne, czyli te, które nie są wytwarzane przez organizm i musza zostać dostarczone z pożywieniem. Białko bierze udział w utrzymaniu masy mięśniowej, rekonwalescencji, odpowiedniej regulacji cukru we krwi oraz w utrzymaniu zdrowych kości. Ze względu na wysokowartościowe białko spirulina jest popularna w diecie wegańskiej i wegetariańskiej.
SKŁADNIKI
Spirulina (spirulina platensis), substancja wypełniająca: celuloza, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu
SPOSÓB UŻYCIA
5 tabletek 2 razy dziennie.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.